Petrolul s-a scumpit usor in schimburile matinale de pe bursele asiatice

Vineri, 06 Martie 2009, ora 10:22
1268 citiri
Petrolul s-a scumpit usor in schimburile matinale de pe bursele asiatice

Pretul petrolului a urcat usor vineri, la bursele electronice din Asia, dupa ce scazuse anterior din cauza asteptarilor privind noi masuri de relansare a economiei Chinei, potrivit unor brokeri, relateaza AFP.

In schimburile matinale, titeiul light sweet crude, cu livrare in aprilie, s-a scumpit cu 1 cent, la 43,62 dolari/baril, in timp ce titeiul Brent din Marea Nordului s-a scumpit cu 20 centi, la 43,84 dolari/baril.

Joi, pretul petrolului a inchis sedinta de la New York in scadere, pe o piata afectata de pierderi ale indicilor bursieri, dupa ce jucatorii de pe piata sperau ca guvernul Chinei sa ia masuri suplimentare pentru salvarea economiei.

Pe piata New York Mercantile Exchange (Nymex), light sweet crude s-a scumpit cu 1,77 dolari, la 43,61 dolari/baril. Pretul acestuia a scazut cu aproape 4 dolari in timpul sedintei de miercuri, de la New York, dupa doua sedinte in care a urcat, in timp ce optimismul de pe piata a sustinut cererea de materii prime.

Premierul chinez, Wen Jiabao, a detaliat joi un plan masiv de relansare economica, in valoare de 4.000 miliarde yuani (465 miliarde euro), anuntat in noiembrie, fara a releva, totusi, alte masuri aditionale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#petrol, # scumpire, # burse asiatice, # china , #Indicii bursieri