Corectii pe pietele de aur si argint, dupa vestea uciderii lui Osama ben Laden

Luni, 02 Mai 2011, ora 15:47
1421 citiri
Corectii pe pietele de aur si argint, dupa vestea uciderii lui Osama ben Laden

Pretul aurului si al argintului a inregistrat corectii masive, in urma anuntului uciderii liderului Al Qaeda, Osama ben Laden, in timp ce pietele de actiuni au inregistra cresteri, noteaza NewsIn care citeaza money.ro.

Astfel, luni dimineata, piata contractelor la termen (futures) bazate pe indicele S&P 500 a sarit cu 0,7% atingand cel mai bun nivel dupa iunie 2008.

"Pe langa reactia emotionala, pietele au inclus si efectul detensionarii preturilor marfurilor, chiar daca durabilitatea corectiei acestora ramane discutabila", a declarat analistul Claudiu Cazacu, de la societatea de intermediere financiara X Trade Brokers Romania, citat de money.ro.

Pietele de aur
si argint au inregistrat corectii abrupte la aflarea vestii uciderii lui Bin Laden, ceea ce a bucurat pe speculatori pe actiuni, pentru ca aurul si argintul dau tonul pe pietele de marfuri in general. "Scumpirea materiilor prime este unul dintre cei mai importanti factori de ingrijorare care afecteaza piata de capital", a spus Claudiu Cazacu.

"Argintul a pierdut peste 10% in mai putin de jumatate de ora, tragand in jos si pretul aurului.

Metalele pretioase erau intr-o tendinta de recuperare cand vestea adusa de presedintele american a imprimat un nou impuls, de data aceasta mai modest, de scadere.

Cumparatorii s-au regrupat in dimineata zilei de luni si este posibil sa incerce un nou segment de apreciere inaintea datelor esentiale din piata fortei de munca americana de vineri", a explicat Claudiu Cazacu.

Potrivit acestuia, doar cu cateva ore inaintea anuntului presedintelui Obama privind lichidarea lui bin Laden, traderii pe argint "au avut parte de palpitatii".

#pret aur, #pret argint, #ben laden mort , #Marfuri