Metodele afaceristilor de a insela Fiscul

Sambata, 21 Februarie 2009, ora 15:34
1482 citiri
Metodele afaceristilor de a insela Fiscul

Pentru a scapa de impozite unii afaceristi cumpara marfuri dintr-un stat al Uniunii Europene printr-o firma fantoma care nu isi mai plateste datoriile si pe documente scriu nume ale altor firme fictive.

Potrivit raportului anual al Garzii Financiare pentru anul trecut, situatia in care un grup de persoane controleaza intregi retele de firme fantoma este des intalnita, informeaza Evenimentul Zilei.

Societatile de acest gen vand ilegal in benzinarii diferite amestecuri de carburanti de o calitate inferioara. De asemenea o mare parte din rapoartele productiei uleiurilor minerale contin date false.

Garda Financiara estimeaza ca in perioada urmatoare va fi evitata plata accizelor prin vanzarea ilegala a tigarilor, bauturilor alcoolice, carburantilor si totodata vor fi multe cazuri de sustragere de la plata TVA-ului pentru importurile din Uniunea Europeana.

In 2008 au fost aplicate amenzi mai putine decat in 2007, insa au fost descoperite mai multe fraude fiscale.

Astfel, sesizarile penale au ajuns la 4.400, nivel aproape dublu fata de anul 2007. In aceeasi perioada prejudiciile descoperite au ajuns la 2,2 miliarde de lei fata de 1,4 miliarde in 2007.

Amenzile au ajuns la valoarea de 251 milioane de lei din care au fost incasati doar 156 de milioane.

Bunurile confiscate de Garda Financiara in 2008 au fost in valoare de 131 de milioane de lei, cu 30 de milioane mai mult decat in 2007.

#fost, #2007, #milioane, #lei, #din, #mai, #ajuns, #fata, #miliarde, #descoperite , #Marfuri