Pretul marfurilor, in scadere. Aurul isi mentine pozitia

Duminica, 07 August 2011, ora 22:22
1473 citiri
Pretul marfurilor, in scadere. Aurul isi mentine pozitia

Reducerea ratingului SUA ar putea duce si la scaderea preturilor marfurilor, cu xceptia aurului, insa pierderile ar trebui sa fie limitate de sperantele ca avansul economic din China se va mentine solid, potrivit Mediafax. 

Aurul, considerat cel mai sigur activ in perioade de criza, va beneficia de pe urma incertitudinii din piete, iar scaderile preturilor petrolului, metalelor si cerealelor ar putea fi de scurta durata, deoarece unii investitori urmaresc cu atentie orice oportunitate de a cumpara la cotatii depreciate. 

China este cel mai mare consumator de cupru din lume, al doilea consumator de petrol si unul dintre cei mai mari importatori de cereale.

Cresterea puternica a economiei chineze si oferta restransa a unor materii prime importante, precum carbunele si minereul de fier, ar putea sustine de asemenea preturile marfurilor.

S&P a redus vineri seara, pentru prima data, ratingul AAA al SUA, la AA+ , din cauza temerilor privind deficitul bugetar si datoria de stat, dar si in contextul divergentelor de pe scena politica de la Washington. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aur, #commodities, #economie china, #pret marfuri, #reducere rating sua , #Marfuri