Romania are cele mai scazute preturi la mobila din Europa

Miercuri, 27 Iunie 2007, ora 09:34
1213 citiri

Cele mai scazute preturi la mobila din 33 de tari europene se inregistreaza in Romania si Letonia, potrivit rezultatelor unui sondaj dat publicitatii marti de Institutul National de Statistica din Bulgaria, informeaza BTA.

Luand in calcul raportul dintre preturile la mobila din 2005 si paritatea puterii de cumparare in 33 de tari, Romania se claseaza pe locul 24 (corespunzator celor mai scazute preturi) si Letonia pe locul 23. Pe locul 22 se situeaza la egalitate Bulgaria, Lituania si Macedonia. Comparativ, in Romania preturile la mobila sunt cu 144 de procente mai mici decat in Marea Britanie si Italia, unde se inregistreaza cele mai ridicate preturi la aceste marfuri.

In timp ce in Romania, preturile la mobila sunt la 47 la suta din media inregistrata la nivel european, in Bulgaria preturile sunt la 64 la suta din medie. in medie, cheltuielile pentru achizitia de mobilier in cele 33 de tari europene reprezinta 2,5 procente din totalul cheltuielilor domestice.

Studiul acopera un interval de aproximativ 140 de produse de mobilier, de la mobila de bucatarie si dormitor pana la alte articole de mobilier.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)