Vama a dat amenzi de 1,3 miliarde lei

Marti, 16 Martie 2010, ora 17:32
1627 citiri
Vama a dat amenzi de 1,3 miliarde lei

Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) a desfasurat 1.392 de controale in perioada 1-7 martie, in urma carora au dat amenzi de 1,35 miliarde lei (aproximativ 328.000 euro) si au confiscat mai multe tipuri de bunuri, a anuntat marti Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), citata de NewsIn.

Dintre acestea 765 au fost operatiuni vamale, 3 inspectii fiscale avand ca obiect produse accizabile, 274 actiuni de supraveghere produse accizabile si 342 misiuni efectuate de echipele mobile.

Potrivit comunicatului, actiunile de control au vizat produsele cu regim special si marfurile susceptibile de a incalca un drept de proprietate intelectuala.

Astfel, inspectorii vamali au desfasurat 743 actiuni avand ca obiect reverificarea declaratiilor vamale si 22 de actiuni privind activitatea de control ulterior, in urma carora au constatat 49 de fraude de 3,37 milioane lei, pentru care au aplicat sanctiuni de 46.500 lei.

De asemenea, acestia au finalizat 3 inspectii fiscale, in urma carora au calculat accize datorate de 6,39 milioane lei, precum si majorari de dobanzi si penalitati, de 3,7 milioane lei.

Inspectorii vamali din cadrul Directiilor Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale au efectuat 274 misiuni in vederea prevenirii, descoperirii si sanctionarii fraudelor in cazul detinerii, transportului si comercializarii produselor accizabile, in urma carora au fost aplicate 21 sanctiuni de 381.102 lei, valoarea incasarilor fiind de 1,5 milioane lei.

Totodata, inspectorii vamali au efectuat 8 actiuni, in urma carora au confiscat 69.400 tigarete, 142 produse cosmetice si 3.162 articole de imbracaminte si incaltaminte, pentru care au aplicat sanctiuni de 6.000 lei.

Echipele mobile din cadrul Directiilor Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale au desfasurat 342 misiuni, in urma carora au incheiat 141 procese verbale de constatare.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 873.100 lei, iar valoarea bunurilor retinute in vederea confiscarii a fost de 1.572.634 lei.

La un control inopinat efectuat la doua statii de distributie carburanti a unor societati, inspectorii vamali au constatat ca acestea comercializau produse energetice fara a detine atestat de comercializare.

Au fost intocmite procesele verbale de constatare cu amenzi de 40.000 lei.

Totodata, s-a dispus confiscarea a 1,08 milioane lei obtinute prin vanzarea combustibilului fara a detine atestatul si oprirea activitatii de comercializare pentru o luna de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
#vama, #amenzi, #miliarde, #anaf , #Marfuri