BCE nu a inceput sa cumpere obligatiuni guvernamentale

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 19:26
1182 citiri
BCE nu a inceput sa cumpere obligatiuni guvernamentale

Banca Centrala Europeana (BCE) nu a facut achizitii de obligatiuni guvernamentale de pe pietele secundare nici saptamana trecuta, prelungind pentru a 26-a saptamana consecutiv pauza pe care a impus-o programului destinat reducerii costurilor de creditare.

Ultima data cand BCE a achizitionat obligatiuni guvernamentale a fost la inceputul lunii martie, cand a cumparat bonduri in valoare de 27 milioane de euro. In consecinta, valoarea cumulata a achizitiilor de obligatiuni de stat derulate pana acum de BCE a ramas neschimbata la 209 miliarde de euro, transmite EFE.

Saptamana trecuta, presedintele BCE, Mario Draghi, a anuntat un nou program de cumparare de obligatiuni, pentru a ajuta tarile din zona euro care se confrunta cu dificultati.

BCE: S-a aprobat programul privind achizitiile de titluri de stat

Spre deosebire de primul program, denumit Securities Markets Programme (SMP), in cazul noului program - Outright Monetary Transactions (OMT) - nu va exista o limita pentru achizitiile de obligatiuni.

BCE spera ca noul program va fi mai eficient in reducerea costurilor de finantare ale tarilor din zona euro, deoarece interventiile pe piata vor depinde de angajamentele guvernelor de a demara reforme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BCE cumparare obligatiuni guvernamentale, #BCE obligatiuni guvernamentale, #BCE cumparare obligatiuni , #Obligatiuni