Finantele au imprumutat 500 milioane lei prin obligatiuni cu randament in scadere

Joi, 18 Aprilie 2013, ora 15:01
1992 citiri
Finantele au imprumutat 500 milioane lei prin obligatiuni cu randament in scadere

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat joi 500 milioane lei prin obligatiuni pe cinci ani, la un randament mediu in scadere, de 5,09%, in conditiile in care cererea a fost de 2,7 ori mai ridicata, de 1,35 miliarde de lei.

Valoarea indicativa a fost de 500 milioane lei.

Interesul pentru obligatiunile in lei vine dupa ce analistii de la BNP Paribas si Societe Generale au recomandat investitorilor, la finalul saptamanii trecute, sa cumpere obligatiuni guvernamentale romanesti, anticipand o evolutie pozitiva in piata si scaderea randamentelor pentru titlurile aflate in circulatie.

La inceputul lunii aprilie, administratorii datoriei publice au vandut instrumente din aceeasi emisiune la un randament mediu de 5,5%.

Toate licitatiile programate de Ministerul de Finante in aprilie sunt pentru obligatiuni, iar urmatoarea operatiune este programata pentru luni, 22 aprilie, pentru titluri pe 4 ani, in suma de 300 milioane lei.

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor Publice a imprumutat de pe piata interna 20,22 miliarde lei, la care se adauga 1,08 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.

#imprumut piata Ministerul Finantelor, #randament obligatiuni Romania, #cerere titluri stat Romania , #Obligatiuni