Finantele vor sa imprumute in ianuarie 4,6 mld.lei

Luni, 24 Decembrie 2012, ora 17:20
1394 citiri
Finantele vor sa imprumute in ianuarie 4,6 mld.lei
Foto: DC News

Ministerul Finantelor Publice a programat pentru luna ianuarie licitatii pentru vanzare de titluri de stat in valoare cumulata de 4,6 miliarde lei, mai putin decat titlurile care ajung la scadenta in luna respectiva, de 5,8 miliarde lei.

Suma programata pentru luna ianuarie este mai mare fata de cea estimata pentru luna decembrie, de 3,1 miliarde lei, insa aproape la jumatate fata de titlurile vandute, de 8,06 miliarde lei.

In acelasi timp, suma programata pentru luna ianuarie este cu putin peste cea estimata in aceeasi luna din acest an, de 4,5 miliarde lei. In prima luna a acestui an, statul a imprumutat 9,9 miliarde de lei.

Trezoreria a programt pentru luna ianuarie sa emita certificate de trezorerie pe 6 luni (300 milioane lei), pe un an (1 miliard de lei), precum si obligatiuni de doi ani si, respectiv, trei ani (de cate 800 milioane lei), pe patru ani (600 milioane lei). Alte operatiuni vor fi pentru vanzare de obligatiuni cu maturitate de 5 si, respectiv, de 10 ani, de 500 milioane lei si, respectiv, de 600 milioane lei.

Primele licitatii pentru vanzarea de titluri de anul viitor vor fi organizate pe 7 ianuarie, cand Finantele au programat o licitatie pentru certificate de trezorerie la un an (500 milioane lei) si o operatiune pentru vanzare de obligatiuni pe doi ani (800 milioane lei).

#imprumut minister finante, #vanzare titluri stat, #licitatii titluri stat, #emisiune certificate trezorerie, #vanzare obligatiuni Romania, #vanzare titluri stat 2013 , #Obligatiuni