Pietele de capital mondiale, la maximul ultimilor 2 ani

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 16:08
965 citiri
Pietele de capital mondiale, la maximul ultimilor 2 ani

Pietele de capital la nivel mondial au atins, joi, un nou maxim al ultimilor doi ani si au revenit la valoarea anterioara prabusirii bancii Lehman Brothers in 2008, eveniment care a marcat inceputul unei crize financiare severe, transmite Reuters, precizeaza Mediafax.

Indicele MSCI, care include pietele de capital din intreaga lume, a avansat, joi, cu 1,4%, la 324,12 puncte, sustinut de programul financiar de 600 de miliarde de dolari anuntat de Rezerva Federala a SUA pentru stimularea economiei.

Acest nivel a fost inregistrat ultima data la 9 septembrie 2008, cu doar cateva zile inainte de prabusirea bancii americane Lehman Brothers.

Pe parcursul intregului an, indicele a urcat cu 8,2% si se afla cu aproximativ 89% peste minimul record inregistrat in martie anul trecut.

Rezerva Federala din SUA a anuntat, miercuri, un program cu fonduri de 600 de miliarde de dolari, care vizeaza achizitia de obligatiuni guvernamentale, scopul fiind acela de a reduce costurile finantarii pentru populatie si companii.

#burse, #criza, #fed, #pierderi , #Obligatiuni