Pretul petrolului depaseste 49 dolari/baril

Joi, 19 Martie 2009, ora 10:17
1257 citiri
Pretul petrolului depaseste 49 dolari/baril

Pretul petrolului a crescut joi cu 2%, la peste 49 dolari/baril, dupa ce decizia surprinzatoare a bancii centrale americane Federal Reserve, de a cumpara masiv obligatiuni guvernamentale, a dat sperante ca economia Statelor Unite si-ar putea incepe in curand revenirea, relateaza Reuters.

Federal Rezerve a uimit miercuri pietele, cand a anuntat ca va injecta alte 1.000 miliarde dolari in economia americana, prin cumpararea de titluri de stat pe termen lung, masura la care nu a mai recurs din anii '60, si prin extinderea achizitiilor de obligatiuni ipotecare.

Pretul petrolului 'light sweet' cu livrare in aprilie a crescut joi cu 96 centi, la 49,10 dolari/baril, dupa ce a atins un nivel maxim de 49,83 dolari/baril, recuperand o parte din pierderile inregistrate in sedinta anterioara.

"Pretul petrolului a fost sustinut de o combinatie intre deprecierea dolarului si masurile luate de Federal Reserve", a declarat David Moore, strateg in cadrul Commonwealth Bank.

"Insa cred ca scumpirea se datorteaza in mare parte sperantelor ca stimulii guvernamentali din Statele Unite vor reusi sa inverseze tendinta economiei sau macar sa o stabilizeze", a adaugat acesta.

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#petrol, #federal reserve, #sua , #Obligatiuni