Randamentul obligatiunilor MFP pe trei ani a atins minimul istoric

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 16:02
2054 citiri
Randamentul obligatiunilor MFP pe trei ani a atins minimul istoric

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat luni 300 milioane lei prin obligatiuni cu scadenta reziduala de trei ani ani, la un randament mediu in scadere, de 4,9%, reprezentand cel mai redus nivel platit la imprumuturile in lei din piata interna.

Valoarea indicativa a fost de 300 milioane lei, iar cererea s-a ridicat la 1,2 miliarde lei.

Randamentul titlurilor de stat in lei a scazut constant in ultima perioada, miscarea fiind in linie cu evolutia activelor de risc din pietele globale, potrivit analistilor ING Bank.

Interesul din precedentele doua licitatii a fost sustinut si de recomandarile analistilor de la BNP Paribas si Societe Generale, care indicau cumpararea de obligatiuni guvernamentale romanesti, anticipand o evolutie pozitiva in piata si scaderea randamentelor pentru titlurile aflate in circulatie.

La inceputul lunii martie, administratorii datoriei publice au vandut instrumente din aceeasi emisiune, respectiv cu scadenta in ianuarie 2016, la un randament mediu de 5,49%.

Toate licitatiile programate de Ministerul de Finante in aprilie sunt pentru obligatiuni, iar urmatoarea operatiune este programata pentru joi, pentru titluri pe 10 ani, in suma de 400 milioane lei.

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor Publice a imprumutat de pe piata interna 20,52 miliarde lei, la care se adauga 1,08 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.

#randament obligatiuni Romania, #randament obligatiuni trei ani, #vanzare titluri stat Romania, #licitatie obligatiuni MFP , #Obligatiuni