Universitatea Cambridge, noul jucator de pe piata de capital

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 17:00
2247 citiri
Universitatea Cambridge, noul jucator de pe piata de capital

Universitatea Cambridge va emite obligatiuni in valoare de 350 de milioane de lire sterline, cu o maturitate de 40 de ani, in contextul reducerii fondurilor alocate de guvernul britanic invatamantului superior.

Cambridge a primit un rating AAA, cu perspectiva stabila din partea Moody's, in timp ce rating-ul Marii Britanii este tot AAA, dar cu perspectiva negativa, anunta Mediafax.

Principalele destinatii pentru banii stransi din obligatiuni sunt investitiile in infrastructura de cercetare si spatiile de cazare.

Cambridge nu are decat un credit de 10 milioane de dolari, iar cu ocazia aniversarii a 800 de ani de existenta a reusit sa stranga fonduri in valoare de 1,2 miliarde de lire sterline.

Aceasta este a doua emisiune de obligatiuni a unei universitati britanice din ultimii 14 ani, dupa cea a Montfort University, din iulie 2012.

Montfort University a emis titluri de 110 milioane de lire sterline, cu o maturitate de 30 de ani.

Emisiunea de obligatiuni reprezinta o metoda uzuala pentru universitatile de renume din SUA, iar Harvard si Yale recurg regulat la aceasta solutie.

Pe piata financiara se fac speculatii ca si universitatile britanice vor utiliza tot mai des la aceasta solutie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#obligatiuni Anglia, #credite Cambridge, #finantare Cambridge, #obligatiuni universitati, #finantare universitati Anglia , #Obligatiuni