Alegeri la BVB. Noul presedinte al Bursei, ales luni

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 13:00
1300 citiri
Alegeri la BVB. Noul presedinte al Bursei, ales luni
Alegeri la Bursa de Valori Bucuresti

La Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au inceput alegerile pentru presedintia institutiei, cu o intarziere de 30 de minute, fata de ora programata initial. Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a inceput cu intarziere, pentru tiparirea buletinelor de vot.

Stere Farmache, presedintele in exercitiu al BVB, a solicitat alegerea a doi notari, care sa supravegheze activitatea secretarilor de sedinta. Aceasta solicitare nu se afla pe ordinea de zi, motiv pentru care a fost necesara amanarea alegerile pentru tiparirea buletinelor de vot. Primul punct pe agenda AGA este alegerea secretarilor de sedinta, pentru care au fost propuse patru persoane din randul actionarilor prezenti.

Cu doar o zi inainte de alegerile de luni la BVB, economistul sef al BCR, Lucian Anghel, pare sa aiba cele mai mari sanse pentru pozitia de presedinte al CA de la Bursa, reusind sa coalizeze aproximativ 50% din voturi, au declarat pentru Mediafax surse din piata de capital.

"Din discutiile si promisiunile de pana acum, Anghel mizeaza pe aproximativ 50% din voturi, iar Farmache si Dan Paul se pare ca se lupta intre ei pentru o felie de 25% din voturi", spun sursele citate.

Acestea mai adauga ca persoanele din 'tabara bancilor', care il sustin pe Anghel, sunt mai organizati, iar "asta inclina mult balanta si au mai atras de partea lor si pe altii din celelalte doua grupari", au afirmat sursele citate.

Printre sustinatorii actualului presedinte al consiliului de administratie al BVB, Stere Farmache, se regasesc unele firme de brokeraj. De la listarea BVB in iunie 2010, firmele independente de brokeraj, care anterior detineau cele mai mari pachete de actiuni, au inceput sa vanda o parte din titluri pentru a-si sustine activitatea, in conditiile diminuarii veniturilor din cauza scaderii rulajelor pe bursa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#algeri BVB, #alegeri Bursa, #Stere Farmache BVB , #Piata de capital