ATS-ul depaseste RASDAQ-ul

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 17:50
1705 citiri
ATS-ul depaseste RASDAQ-ul

Sistemul alternativ de tranzactionare (ATS) al Bursei de Valori Bucuresti, care listeaza 20 de companii internationale, depaseste in valoare segmentul RASDAQ, care listeaza 1.134 emitenti locali.

Depasirea a avut loc pentru a doua oara in aceasta saptamana. Cresterea de viteza a ATS a avut loc odata cu listarea primelor companii americane in urma cu o luna, in timp ce RASDAQ-ul are 16 ani de existenta si a fost rezultatul procesului de privatizare in masa.

Pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB sunt disponibile investitorilor romani titlurile a 10 companii americane aduse de catre Tradeville: Microsoft, Google, McDonald's, JPMorgan Chase & Co., Merck & Co., Apple, Intel, Coca-Cola, Visa si Bank of America. De asemenea, investitorii mai pot tranzactiona si alte 9 companii europene care au ca market maker Tradeville: Adidas, Deutsche Telekom, E.On, Christian Dior, Danone, Heineken, L'Oreal, Bayer si SAP.

Avand in vedere acest volum Tradeville, casa de brokeraj care a adus companiile internationale la BVB, actioneaza in perioada urmatoare in doua directii:

- Cresterea numarului companiilor americane tranzactionate la BVB;

- Extinderea programului pentru companiile americane de la 2 ore la 8 ore pentru a acoperi orarul de tranzactiaonre ale NYSE / NASDAQ, cele doua mari burse americane.

Tranzactiile de pe sistemul alternativ de tranzactionare depaseau la ora 17.15, cand piata era inca deschisa, valoarea de 62.500 euro, in timp ce pe segmentul Rasdaq, la finalul sedintei bursiere, s-au inregistrat rulaje de aproape 48.000 euro.

Actiunile Adidas (ADS) au fost cele mai tranzactionate de catre investitori, asigurand jumatate din rulajul inregistrat, respectiv 30.000 euro. Se asteapta ca pana la finalul zilei volumele sa creasca in favoarea ATS.

Tranzactiile de pe sistemul alternativ de tranzactionare s-au ridicat luni la 64.447 euro, in timp ce pe segmentul Rasdaq s-au inregistrat schimburi de 56.800 euro.

Actiunile Apple (AAPL) au fost cele mai tranzactionate de catre investitori, fiind rulate in piata titluri in valoare de circa 9.000 euro.

Tradeville, lider de piata in online trading, a fost prima companie din Romania care a dezvoltat o platforma de tranzactionare online, ceea ce a consacrat-o ca fiind singurul intermediar care, in ultimii zece ani, si-a mentinut pozitia de lider in clasamentul Sibex si locul in top zece al intermediarilor de retail de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tranzactii ATS Rasdaq, #sistem alternativ tranzactii, #companii americane bursa Romania , #Piata de capital