Bursa indiana, deschisa pentru investitorii individuali straini

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 20:05
1186 citiri
Bursa indiana, deschisa pentru investitorii individuali straini

Guvernul indian a anuntat ca va permite accesul investitorilor straini individuali la bursa, prin aceasta strategie urmarind sa atraga cat mai mult capital strain.

Inainte de aceasta decizie a autoritatilor indiene, investitorii straini puteau sa activeze pe bursa indiana doar prin intermediul fondurilor mutuale, insa in urma acestei masuri persoanele private vor putea detine direct cote din companiile indiene listate la bursa, informeaza Deutsche Welle.

Recent, bursa indiana a trecut printr-o perioada dificila, din cauza economiilor stagnante dn Europa care au extins panica la nivelul investitorilor din intreaga lume.

In ultimul an, bursa indiana a inregistrat o depreciere de 40%.

In plus, investitorii institutionali au vandut masiv detinerile din companiile indiene, fapt ce a accelerat deprecierea actiunilor.

Totodata, in 2011, intrarile de capital strain pe piata din India au fost egale cu iesirile de capital strain, in valoare de 400 de milioane de dolari, o cifra mica in comparatie cu 2010, cand intrarile de capital au fost de 29 de miliarde de dolari.

#Bursa India, #investitori straini burse Asia, #burse asia , #Piata de capital