Bursele fierb. Pietele europene au atins minimul ultimelor 26 de luni

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 15:53
2229 citiri
Bursele fierb. Pietele europene au atins minimul ultimelor 26 de luni

Bursele europene au scazut joi cu peste 4%, atingand minimul ultimelor 26 de luni, dupa comentarii pesimiste din partea Federal Reserve si date macro nefavorabile in China si zona euro.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante actiuni europene a coborat cu 4,4% pana la ora 11:20 GMT (14:20 ora Romaniei), dupa ce a inchis miercuri in scadere cu 1,7%.

FTSEurofirst 300 a debutat in cadere cu 2,5%.

"Exista potential de scaderi mai abrupte. Cand se rup astfel de niveluri de suport, exista riscul unei corectii bruste de 10-15%, deci jucatorii stau pe bara pentru moment", comenteaza un analist al Saxo Banque.

Pe principalele piete europene, indicele FTSE 100 al bursei de la Londra este in scadere cu 4,84%, iar DAX - Frankfurt a coborat cu 4,38%, in timp ce CAC 40, al pietei de la Paris, a pierdut 4,9%.

Federal Reserve a indicat miercuri seara, dupa o sedinta de politica monetara de doua zile, ca economia SUA, cea mai mare a lumii, este vulnerabila la riscuri semnificative.

Totodata, Fed a luat masuri pentru reducerea dobanzilor la finantarile pe termen lung si pentru stimularea pietei ipotecare, insa analistii considera ca banca centrala nu a actionat decisiv.

In China, un indice PMI al activitatii din industria prelucratoare a afisat incetinire in septembrie pentru cea de-a treia luna consecutiv, sugerand ca motorul cresterii economice globale din ultimii ani ar putea frana.

In plus, indicii PMI ai sectorului privat din Germania si Franta au inregistrat in septembrie cele mai slabe evolutii din ultimii doi ani, anuntand perspective pesimiste pentru economia zonei euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#bursa, #piata capital, #bursa cadere, #evolutie bursa, #bursa europa, #anunt fed, #federal reserve, #rezerva federala , #Piata de capital