Certinvest: Rompetrol Rafinare ramane pe bursa. Interesul investitorilor ar putea creste

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 12:45
1827 citiri
Certinvest: Rompetrol Rafinare ramane pe bursa. Interesul investitorilor ar putea creste
Eugen Voicu, presedintele Certinvest. Sursa foto: moneymagazine

Rompetrol Rafinare va ramane listata la bursa, in conditiile in care Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a castigat procesul cu kazahii de la KazMunaiGaz, actionarul majoritar Rompetrol Rafinare.

Eugen Voicu, presedintele Certinvest, apreciaza ca interesul investitorilor ar putea creste si sustine ca statul ar putea fi chiar unul dintre cei interesati sa mai vanda pachete de actiuni.

"Este bine ca statul a reusit listarea pe bursa a companiei in continuare. Teoretic, exista premisele ca aceasta actiune sa starneasca un interes din partea investitorilor", a declarat Eugen Voicu pentru Business24.

In opinia presedintelui Certinvest, chiar statul ar putea fi unul dintre cei interesati sa mai vanda pachete, mai ales in contextul in care exista "efortul de a privatiza companii si de a obtine venituri la stat".

Intrebat cum ar putea evolua in continuare actiunile Rompetrol Rafinare, Eugen Voicu spune ca este greu de facut o estimare si ca tot actionarul majoritar va putea influenta pretul acestora.

Rompetrol ramane pe bursa. CNVM a castigat procesul cu kazahii

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa respinga irevocabil cererea grupului KazMunaiGaz, actionarul majoritar al grupului Rompetrol, catre CNVM de deblocare a delistarii companiei Rompetrol Rafinare (RRC) de pe bursa, arata juridice.ro.

Kazahii au demarat procedura de delistare a actiunilor Rompetrol de pe bursa, dar arbitrul pietei a blocat operatiunea printr-o ordonanta. Reprezentantii KazMunaiGaz au contestat ordonanta depusa de CNVM.

In ordonanta lansata de CNVM se arata ca retragerea actiunilor ar fi condus la prejudicierea interesului statului. In cazul in care kazahii ar fi castigat procesul, iar Rompetrol s-ar fi delistat de pe bursa, statul ar fi intampinat dificultati in valorificare participatiei semnificative pe care a ajuns sa o detina in companie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Eugen Voicu Certinvest, #Rompetrol Rafinare bursa, #listare Rompetrol Rafinare , #Piata de capital