Piata de capital din China cade la cel mai mic nivel din 2009

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 09:43
1614 citiri
Piata de capital din China cade la cel mai mic nivel din 2009

Piata de actiuni din China a scazut, indicele de referinta aflandu-se pana la cel mai mic nivel din aprilie 2009, in contextul in care vanzarile de locuinte s-au diminuat drastic, in timpul vacantei de o saptamana, iar indicele producatorilor de energie a scazut, dupa ce guvernul a redus preturile la combustibil.

Banca Industriala si Comerciala din China si China Vanke Co. au scazut indicele companiilor financiare, dupa ce Shanghai Securities News au raportat semne ca inflatia ar putea creste, daca politica monetara actuala va ramane in vigoare.

Actiunile PetroChina Co., cel mai mare producator de petrol al tarii, au scazut cu 0,7%, ca urmare a reducerii preturilor combustibililor din acest an.

"Lichiditatea redusa a afectat multe companii mici, desi nu are nicio legatura cu politica monetara" spune Tu Jun, strategist in cadrul Shanhai Securities Co.

"Investitorii sunt mult mai sensibili la vestile proaste", mai spune acesta.

Shanghai Composite Index a scazut cu 0,2%, pana la 2,354.95, la ora locala 1,12 pm, cel mai mic nivel din aprilie 2009. Indicele CSI 300 a pierdut 0,3%, pana la 2,574. Pietele din China au fost inchise saptamana trecuta, pentru vacanta de Ziua Nationala.

Indicele compozit Shanghai s-a "scufundat" cu 15 procente, in ultimul trimestru, cea mai mare pierdere, din iunie 2010.

Indicele a scazut cu 16% in acest an, dupa ce guvernul a majorat ratele dobanzilor si ale rezervelor.

Valoarea stocului este evaluata la 10.9 ori profitul estimat, cel mai scazut nivel din istorie, conform datelor Bloomberg.

Politica prudenta

Banca centrala a Chinei a reiterat faptul ca stabilizarea nivelului preturilor ramane o prioritate a politicii macro-economice, a anuntat Shanghai Securities News, citand informatiile dintr-o sedinta a Bancii Populare a Chinei.

Consilierul bancii centrale Zhou Qiren a declarat ca tara ar trebui sa mentina o politica monetara prudenta, deoarece companiile mici vor avea, in acest fel, un mediu de dezvoltare mult mai bun, cu conditia ca inflatia sa fie temperata.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#bursa, #china, #indici, #piata capital, #vanzari locuinte , #Piata de capital