Radiografia "bolilor" pietei de capital din Romania si strategia de relansare a BVB

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 08:24
1897 citiri
Radiografia "bolilor" pietei de capital din Romania si strategia de relansare a BVB

Solutiile identificate de "greii economiei romanesti" pentru "anemia" pietei de capital din Romania sunt atragerea unor noi investitori, un nou sistem de reglementare si gasirea altor surse de finantare. Deci, sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele... esentiale...

Accesul la piata de capital, programul de listari ale companiilor de stat, precum si bunele practici in activitatea intermediarilor se numara printre temele dezbatute, joi, in cadrul unei conferinte pe tema relansarii pietei de capital.

Principala problema a pietei de capital din tara noastra este lichiditatea, crede Grigore Chis, director general al SSIF Broker.

Vosganian: Trebuie sa cream surse proprii de finantare

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat ca piata de capital din Romania are nevoie de capital autohton pe bursa si de atragerea unor noi actori.

"Avem nevoie sa atragem actori pe piata. Piata de capital are nevoie de fonduri de investitii, dar mai ales de capital autohton", a precizat Vosganian.

Ministrul Economiei este de parere ca mediul bancar din Romania nu ajuta mediul privat sa iasa din criza in conditiile in care finantarea din surse interne este capitala.

Vulpescu: "Avem nevoie de o reglementare care sa ii permita bursei sa fie una normala"

Prezent la eveniment, Remus Vulpescu, director de cabinet al Ministerului Finantelor Publice a declarat ca listarea companiilor de stat este foarte importanta pentru BVB.

"Cred ca listarea companiilor de stat este foarte importanta pentru BVB numai in conjunctie cu un cadru de reglementare pe care ASF ni-l va oferi", a afirmat Remus Vulpescu.

Cristian Agalopol: "Trebuie sa recuperam decalajul intern"

Potrivit lui Cristian Agolopol, presedintele Depozitarului Central, piata de capital din tara noastra trebuie dezvoltata si sustine ca aceasta are nevoie sa recupereze decalajul intern.

"Investitorii se uita mai putin la profitabilitate si mai mult la risc" in opinia presedintelui Depozitarului Central.

Deasemenea, el considera ca este necesara listarea pe bursa a unor noi companii.

Dan Paul: "Nu trebuie sa pierdem increderea investitorilor"

In opinia lui Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor si vicepresedinte al BVB, primul rol al Bursei este sa finanteze economia.

"Piata de capital nu este una emergenta. Aceasta trebuie sa ajunga sa fie un instrument de finantare a companiilor. Am pierdut increderea investitorilor din cauza abuzurilor generalizate. Deci cred ca in primul rand BVB trebuie sa recastige increderea investitorilor", sustine Dan Paul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata capital Romania, #bursa bucuresti, #fond investitii piata capital , #Piata de capital