Tradeville: Actiunile Heineken sunt subevaluate

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 18:15
1640 citiri
Tradeville: Actiunile Heineken sunt subevaluate

Actiunile Heineken, care vor fi tranzactionate si la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), sunt subevaluate in comparatie cu media segmentului de sector relevant, sustin analistii Tradeville.

"In urma calculelor noastre, titlul Heineken este usor subevaluat in comparatie cu media segmentului de sector relevant) daca luam in calcul multiplii P/BV, P/E , semnificativ subevaluat daca folosim muliplul P/S si usor supraevaluat prin prisma multiplului EV/EBIT", se arata in raportul realizat de Departamentul de analiza al Tradeville.

Heineken face parte din sectorul de bauturi alcoolice, inclus in sectorul de bunuri care nu se consuma regulat. Consumul de bere scade pe timp de criza, in mod normal. cu toate acestea, Heineken a inregistrat cresteri ale vanzarilor in fiecare din ultimii patru ani, sustin analistii.

La nivel mondial, piata berii este estimata sa creasca in continuare cu o rata anualizata de 2%-3% si intr-un ritm mai accelerat, de 3%-4%, pe pietele emergente. In plus, aproximativ 63% din vanzari si 57% din profitul operational Heineken provin din pietele emergente.

#Tradeville actiuni Heineken, #actiuni Heineken subevaluate, #valoare actiuni Heineken , #Piata de capital