AAF: SIF-urile si-au diminuat usor activele nete in iunie

Luni, 19 Iulie 2010, ora 15:24
1059 citiri
AAF: SIF-urile si-au diminuat usor activele nete in iunie

Societatile de Investitii Financiare (SIF) si-au diminuat activele nete cu 5,5% la 30 iunie, fata de mai, iar pretul de inchidere pe primul semestru a scazut cu valori cuprinse intre 7,1% si 30,6%, fata de finalul anului 2009, a anuntat luni Asociatia Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF), transmite NewsIn.

La finele lunii iunie, pe fondul unor corectii repetate din piata bursiera, nivelul cumulat al activelor nete al segmentului SIF a fost de 7,36 miliarde lei, ceea ce reprezinta o diminuare cu 5,5% fata de luna anterioara, si de1,4% fata de decembrie 2009.

Exprimat in euro, nivelul activelor nete la finele lunii raportate a fost de 1,68 miliarde de euro, cu aproximativ 9% inferior celui de la finele lunii anterioare si cu 4,5% mai mic decat la finele anului 2009 - interval in care leul s-a depreciat fata de moneda euro cu 3,3%.

Conform evolutiei activelor nete in luna iunie se constata ca toate cele cinci SIF au inregistrat corectii, diferentele constand in amplitudinea acestora, sustin analistii AAF.

Astfel, SIF Banat-Crisana, SIF Transilvania si SIF Muntenia au inregistrat corectii de 5,02% - 5,81%, SIF Moldova a scazut cu 7,5%, iar SIF Oltenia cu 4,6%.

Nivelul preturilor de inchidere inregistrat la finele lunii iunie, comparativ cu luna anterioara, a suferit corectii semnificative la trei din cele cinci SIF-uri, in vreme ce SIF Moldova, cu 3,3% si SIF Oltenia, cu 2,6% au fost singurele care au inregistrat valori mai mari decat in luna anterioara.

Pe intreg semestrul intai, evolutia preturilor de inchidere este negativa la toate cele cinci SIF-uri, cu valori cuprinse intre 7,1% si 30,6%, fata de finalul anului 2009.

Exprimata in euro, capitalizarea SIF-urilor la finele lunii iunie era de 0,62 miliarde euro.

In luna iunie, SIF Oltenia si SIF Moldova au avut cea mai mare lichiditate, in aceasta perioada tranzactionandu-se 18,87%, si, respectiv 13,05% din capitalul lor social, in cuantumul a 14.574 tranzactii realizate pe SIF Oltenia si 9.461 tranzactii pe SIF Moldova.

Din punct de vedere al numarului de tranzactii realizate, SIF Muntenia a prezentat cel mai mic interes pentru investitori, pe acest titlu avand loc in luna iunie 4.974 tranzactii ce au insumat 3,54% din capitalul social.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#sif, #active, #bursa, #indici, #actiuni , #SIF