CNVM a prelungit pana in aprilie programul pilot de supraveghere electronica a pietei de capital

Joi, 25 Februarie 2010, ora 13:08
1078 citiri
CNVM a prelungit pana in aprilie programul pilot de supraveghere electronica a pietei de capital

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a prelungit pana la finele lunii aprilie programul pilot de supraveghere electronica a firmelor de brokeraj, a administratorilor de fonduri, a SIF-urilor si emitentilor de la Bursa, pe care l-a lansat in iulie 2009.

Comisia a lansat in iulie noul program de supraveghere, pe care l-a impus initial pentru sase luni, pana in ianuarie, precizeaza Mediafax.

Participantii la piata de capital vor continua sa trimita toate rapoartele pe care sunt obligati in prezent sa le intocmeasca.

Raportarile respective sunt necesare pentru informarea investitorilor cu privire la orice eveniment care ar putea influenta preturile actiunilor pe piata.

Pentru o supraveghere mai atenta, Comisia a modificat anumite puncte in raportarile contabile semestriale pe care companiile trebuie sa le realizeze, prin detalierea situatiei financiare.

Firmele de brokeraj si societatile de adminstrare a investitiilor vor fi obligate sa anunte situatia capitalului initial, sa remita raportarile semestriale si anuale, precum si orice alte acte cerute de CNVM.

In acelasi timp, pentru fondurile de investitii si SIF-uri vor fi remise raportarile semestriale si anuale, precum si alte informatii cerute de Comisie.

La Bursa sunt listate 1.629 companii, dintre care numai actiunile a 69 de emitenti sunt tranzactionate pe piata reglementata, 31 sunt la categoria Nelistate, iar restul sunt transferate pe piata Rasdaq. De asemenea, pe piata activeaza 72 de intermediari.

 

#program supraveghere, # cnvm, # bursa, # , #SIF