Senatul a avizat ridicarea pragului de detinere la SIF, la 5%

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 16:22
1338 citiri
Senatul a avizat ridicarea pragului de detinere la SIF, la 5%

Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari a Senatului a avizat, marti, extinderea pragului maxim de detinere la SIF-uri de la 1% la 5%, proiectul primind, de asemenea, avizul Comisiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital.

"Comisia juridica a Senatului a votat astazi proiectul de lege privind pragul de detinere la SIF-uri, cu amendamentul ca limita maxima de detinere sa fie extinsa de la 1% la 5%. Proiectul a primit, de asemenea, avizul Comisiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital.", a declarat pentru MEDIAFAX Ovidiu Marian, senator PDL si initiatorul proiectului de lege.

Senatorii din Comisia juridica propun majorarea pragului de detinere la 5%, ei adoptand in acest sens un amendament formulat de senatorul PDL Mircea Andrei la un proiect de modificare a Legii 297/2004 privind piata de capital.

Amendamentul a fost votat in absenta presedintelui Comisiei juridice, senatorul PSD Toni Grebla, care a parasit sedinta, conducerea lucrarilor comisiei fiind preluata de vicepresedintele Iulian Urban (PDL).

Potrivit amendamentului senatorului democrat-liberal, societatile de investitii financiare ar urma sa ia masuri de modificare a statutelor sau actelor constitutive, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a legii, in sensul stabilirii unui prag de detinere a actiunilor de maximum 5% din total.

Amendamentul stipuleaza ca, in cazul in care societatile de investitii financiare nu efectueaza modificarile in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, statutele sau actele constitutive ar urma sa fie considerate modificate de drept, in sensul pragului de detinere a actiunilor.

Propunerea senatorului PDL a fost sustinuta si de ceilalti democrat-liberali din comisie, Ioan Ruset si Iulian Urban.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#senat, #prag detinere, #SIF, #piata capital , #SIF