SIF Banat-Crisana a cumparat 2,15% din Biofarm

Marti, 23 Iunie 2009, ora 16:24
1196 citiri
SIF Banat-Crisana a cumparat 2,15% din Biofarm

Societatea de Investitii Banat-Crisana (SIF1) si-a majorat cu 2,15% participatia in cadrul Biofarm Bucuresti (BIO), de la inceputul lunii mai, cumparand din piata actiuni de 4 milioane lei, in contextul in care doar in sedinta bursiera de luni a achizitionat 1% din capitalul companiei farmaceutice, informeaza NewsIn.

SIF Banat-Crisana si-a intensificat achizitiile la Biofarm Bucuresti, din luna mai, cand a inceput sa cumpere treptat pachete mici de actiuni, continand intre 25.000 si 775.000 de unitati, la preturi de 0,146 lei, pana la 0,181 lei.

Totodata, in acest interval, SIF1 a realizat si cateva tranzactii cu pachete care depaseau un milion de actiuni.

Cea mai importanta achizitie a fost efectuata in sedinta de luni a Bursei, cand societatea de investitii a cumparat din piata 11 milioane de actiuni Biofarm, reprezentand 1% din capitalul social, la un pret de 0,1781 lei/titlu.

Astfel, in ultimele doua luni, SIF Banat-Crisana si-a majorat cu 2,15% participatia in cadrul Biofarm, ajungand sa controleze aproximativ 14,68% din companie, dupa ce anterior avea o detinere de 12,53%.

SIF Oltenia, un alt actionar al Biofarm a cumparat in ultimele luni actiuni ale companiei, consolidandu-si detinerea cu 0,94%, dupa ce a adoptat aceeasi strategie de a achizitiona in mod constant pachete mici de titluri.

Suma cheltuita de SIF Oltenia pe titlurile Biofarm s-a ridicat la 1,75 milioane lei, din prima jumatate a lunii mai, pana in prezent.

Pe langa SIF Banat-Crisana, in actionariatul Biofarm SIF Oltenia figureaza cu o detinere de peste 17%, in timp ce SIF Moldova are 11,46%, iar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului controleaza doar 1,04% din capitalul companiei farmaceutice.

Din perioada in care SIF-urile au inceput sa acumuleze in mod sustinut actiuni Biofarm, pretul acestora a urcat cu 12,5%, la 0,171 lei, potrivit pretului stabilit in sedinta de luni, fata de nivelul de 0,152 lei/unitate inregistrat la inceputul lunii mai.

Pe de alta parte, potrivit brokerilor din piata unul dintre motivele evolutiei optimiste a actiunilor Biofarm este acela ca sectorul farmaceutic a rezistat cel mai bine scaderilor din piata din ultima perioada, alaturi de sectorul utilitatilor, in contextul in care vanzarile de medicamente sunt foarte putin afectate de problemele economice.

Producatorul de medicamente Biofarm Bucuresti a obtinut un profit net de 4,75 milioane lei (1,13 milioane euro) in primul trimestru al acestui an, in urcare cu 6% fata de cel din aceeasi perioada a anului trecut, care se cifra la 4,46 milioane lei.

Totodata, anul acesta compania intentioneaza sa realizeze investitii totale de 18,61 milioane lei.

Compania are o capitalizare de 187,22 milioane lei (44,38 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,171 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera de luni. Titlurile companiei se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei, sub simbolul BIO.

#sif, #banat, #crisana, #biofarm , #SIF