A fost infiintata prima Asociatie de Investitii Private si Capital de Risc din Sud-Estul Europei

Vineri, 28 Octombrie 2005, ora 05:46
1011 citiri

Piata de capital din regiunea central si est-europeana incepe sa-si intre in drepturi, motiv pentru care era nevoie de o colaborare realizata la nivel regional. Astfel a fost infiintata prima Asociatie de Investitii Private si Capital de Risc din sud-estul Europei. Printre membrii fondatori se numara GED Capital Development SA, SGECR - Manager Romanian Post Privatization Fund si GED Eastern Fund II, reprezentate de Robert Luke, presedinte al Asociatiei Romanian American Enterprise Fund, reprezentat de Horia Manda.

"Am pus bazele acestei asociatii deoarece dorim sa sustinem interesele entitatilor private care isi desfasoara activitatea in industria de investitii private si capital de risc din sud-estul Europei", declara Robert Luke, presedintele Asociatiei de Investitii Private si Capital de Risc din sud-estul Europei.

Scopul asociatiei este de a promova functionarea si disponibilizarea investitiilor private si a capitalului de risc la nivelul intreprinzatorilor regionali, de a reprezenta interesele participantilor din industria capitalului de risc inaintea guvernelor statelor din regiune si de a asigura standarde profesionale in ceea ce priveste industria investitiilor private si a capitalurilor de risc.

Asociatia urmareste stabilirea unor standarde si politici relative la activitati privind investitiile private si capitalul de risc in Europa de Sud -Est si imbunatatirea standardelor manageriale in regiune, insistand asupra conceptului de Guvernare Corporatista (Corporate governance). Nu in ultimul rand, Asociatia doreste promovarea crearii de filiale (reprezentante) locale in fiecare tara din regiune. Asociatia a fost inregistrata pe data de 27 septembrie 2005. Printre tarile in care va activa asociatia se numara Romania, Bulgaria, Moldova, Bosnia-Hertegovina, Macedonia, Serbia-Muntenegru si Albania.

Anca Vlada

Curierul National