Actiunile americane, la minimul din septembrie

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 10:00
968 citiri
Actiunile americane, la minimul din septembrie

Actiunile americane au cazut pana la minimul inregistrat in luna septembrie, pe fondul ingrijorarilor declansate de scepticismul grecilor de a aproba un nou plan de masuri de austeritate.

Indicele S&P 500 a coborat, in aceasta saptamana, pana la minimul din luna septembrie, respectiv la o cotatie de 5.4%, scrie Bloomberg.

Indicele Jefferies Group Inc. (JEF) a pierdut 18%, pe fondul ingrijorarilor venite din Europa, in timp ce indicele Bank of America Corp (BAC) si cel al JPMorgan Chaase &Co au pierdut 7.4%.

Un declin mai abrut a fost inregistrat de indicele Abercrombie & Fitch Co, care a pierdut 24 de procente, cea mai mare scadere din ultimii trei ani.

Indicele S&P 500 a coborat cu 2.5 procente, in timp ce timp ce indicele Dow Jones Industrial Average a scazut cu 247.87 puncte.

"Actiunile au cazut, din cauza meciului de ping-pong din Grecia", spune Chris Hyzy, un investitor din cadrul U.S. Trust Co, firma ce administreaza peste 360 miliarde de dolari.

Vineri, grecii au aprobat planul de masuri de austeritate, iar statul elen va primi ajutorul financiar din partea zonei euro.

Parlamentul grec a votat pentru sustinerea masurilor de austeritate propuse de liderii europeni cu 153 voturi pentru si 145 voturi impotriva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#indici actiuni, #cotatie bursa , #Stiri Bursa