Administratorul Fondului Proprietatea recomanda actionarilor listarea la Londra

Vineri, 07 Martie 2014, ora 10:51
1610 citiri
Administratorul Fondului Proprietatea recomanda actionarilor listarea la Londra

Franklin Templeton, administratorul FP, recomanda actionarilor listarea Fondului pe piata Specialist Fund Market (SFM) a bursei de la Londra, pana la sfarsitul anului 2014.

Administratorul Fondului a selectat un consortiu de banci de investitii pentru a-i oferi suport in listarea secundara, format din Jefferies International Limited, ca unic consultant financiar din Marea Britanie, privind introducerea si admiterea la tranzactionare a actiunilor Fondului pe piata londoneza, impreuna cu BRD Societe Generale si Swiss Capital, drept consultati locali, si Clifford Chance Badea, consultant juridic al Fondului.

Tranzactionarea de actiuni intre Londra si Bucuresti ar putea fi realizata prin intermediul Depositary Interests (DIs) in Marea Britanie.

"In acest scop, un depozitar inregistrat in Marea Britanie va face legatura intre piata de la Londra si cea de la Bucuresti prin detinerea de actiuni prin intermediul unui custode (cu sediul in Bucuresti) via Clearstream (sistem de compensare si decontare conectat la Depozitarul Central din Bucuresti) si emiterea de DIs in Londra", potrivit unui comunicat FP.

Alternativ, listarea poate fi realizata prin intermediul Global Depository Receipts (GDR), dar reglementarile din Romania restrictioneaza emiterea de GDR-uri doar pentru listarile initiale, si pentru ca Fondul sa poata emite astfel de instrumente este nevoie ca legislatia sa fie modificata sau ca Autoritatea de Supraveghere Financiara sa emita o exceptie in cazul Fondulului.

Recomandarea administratorului Fondului privind listarea secundara a Fondului Proprietatea la Londra va fi supusa votului la adunarea generala a actionarilor din data de 28 aprilie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#listare Londra Fondul Proprietatea, #listare fondul proprietatea , #Stiri Bursa