Altex a investit jumatate de milion euro in magazinul de la Satu Mare

Sambata, 24 Martie 2007, ora 07:40
1011 citiri

Altex a investit jumatate de milion de euro in al cincisprezecelea magazin Media Galaxy, la Satu Mare, care pune grupul in concurenta externa din cauza distantei mici dintre oras si granita tarii, a declarat presedintele grupului Dan Ostahie.

Noul magazin, care fi inaugurat sambata, intra in competitie directa cu alte retele de distributie de electrocasnice din tari precum Ungaria, Slovacia si Ucraina. "Acum, privirea noastra este atintita catre modelul european de comert", a declarat Dan Ostahie, presedintele grupului Altex.

"Este stiut faptul ca pana in acest moment, locuitorii din aceasta zona a tarii treceau granita in tarile vecine pentru a-si cumpara produse electrocasnice. Speram ca odata cu deschiderea Media Galaxy sa le oferim noi o posibilitate mai la indemana de a-si face cumparaturile", a mai spus Ostahie, care a adaugat ca magazinul tinteste clienti ce locuiesc pe o raza de 200 de kilometri in jurul orasului Satu Mare.

Magazinul are o suprafata de vanzare de 3.000 metri patrati si se afla in galeria comerciala a hipermarketului Real. Noul Media Galaxy ofera 10.000 de produse si are 60 de angajati. Al 14-lea magazin Media Galaxy a fost deschis la jumatatea lunii noiembrie 2006, la Sibiu.

In ceea ce priveste cifra de afaceri si profitul, grupul Altex a inregistrat anul trecut o scadere la ambele categorii. Profitul a scazut usor, iar cifra de afaceri s-a diminuat fata de 2005 cu 20% pana la 220 milioane euro. Pentru 2007, Altex si-a propus consolidarea cotei de piata si atingerea unei cifre de afaceri cel putin egala cu cea din 2005.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)