Arbitrul pietei asigurarilor a sanctionat doi brokeri de asigurare

Luni, 14 Iunie 2010, ora 17:58
1427 citiri
Arbitrul pietei asigurarilor a sanctionat doi brokeri de asigurare

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis interzicerea temporara a activitatii de intermediere in asigurari pe o perioada de 12 luni pentru Eurobrokers Group si interzicerea temporara a activitatii pentru Aviasig Broker de Asigurare, a anuntat luni institutia, potrivit NewsIn.

"In cazul societatii Eurobrokers Group, Consiliul CSA a hotarat si retragerea aprobarii acordate directorului general si administrator al companiei. Principalele aspecte, constatate in urma controlului derulat la SC Eurobrokers Group - Broker de Asigurare, au fost urmatoarele: brokerul nu detine o evidenta contabila si operativa care sa permita verificarea corectitudinii informatiilor cuprinse in raportarile transmise la CSA; compania nu a transmis la CSA situatiile financiare anuale 2008 si 2009 etc", se arata intr-un comunicat al CSA.

Comisia a mai anuntat ca in cazul societatii Aviasig Broker de Asigurare, a constatat ca brokerul nu are conducator executiv si administrator. Astfel, consiliul CSA a hotarat sanctionarea societatii cu interzicerea temporara a desfasurarii activitatii de brokeraj pana la aprobarea directorului general executiv, care sa indeplineasca conditiile din Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare si/sau reasigurare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asigurare, #brokeri, #nerguli, #sanctiuni , #Stiri Bursa