Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Mondiala acorda 41,4 milioane de euro pentru proiectul MAKIS

Banca Mondiala acorda 41,4 milioane de euro pentru proiectul MAKIS
Pentru implementarea proiectului MAKIS - "Modernizarea Sistemului de Cunoastere si Informare Agricola", Banca Mondiala a acordat Romaniei 41,4 milioane de euro.Astfel, timp de cinci ani, cercetarea agricola, siguranta alimentara si consultanta agricola din Romania vor beneficia de un sprijin, in valoare de 41,4 milioane de euro.
Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur spune ca prin acest proiect se va intari capacitatea institutionala a Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Guvernul Romaniei va contribui la cofinantarea acestui program cu 18,6 milioane de euro, iar perioada de rambursare a imprumutului este de 15 ani, cu o perioada de gratie de 5 ani.

Din suma totala a programul MAKIS, cercetarea agricola va beneficia de 32 de milioane de euro, intarirea capacitatii institutionale a ANSVSA de 13, 6 milioane de euro si consultanta agricola de aproape 11 milioane de euro.

Seful Misiunii permanente a Bancii Mondiale in Romania, Owaise Saadat a spus ca strategia BM este de a ajuta Romania sa isi indeplineasca obiectivele de aderare la UE si de a-si creste capacitatea de absorbtie a fondurilor europene.

Banii Nostri

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 911 ori