Broker Cluj va lansa un fond monetar si un fond diversificat

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 11:05
1294 citiri
Broker Cluj va lansa un fond monetar si un fond diversificat
Grigore Chiş, director general Broker Cluj

Broker Cluj va oferi produse noi pe piata de capital, urmand sa lanseze un fond monetar si altul diversificat. Fondul monetar va oferi un randament cu 2-3 puncte procentuale peste dobanda medie bancara, potrivit directorului companiei.

"Diversificarea produselor oferite clientilor ramane principalul obiectiv al SSIF Broker, deoarece credem in continuare ca produsele noi contribuie decisiv la dezvoltarea pietei de capital din Romania. Pentru viitor ne propunem lansarea si a altor produse, care sa atraga atentia clientilor oferindu-le posibilitatea de a tranzactiona pe piata din Romania produsele de tip complex tranzactionate pe bursele internationale (...) ", declara in luna august directorul general al societatii, Grigore Chis.

Compania a inregistrat un profit net de 5,18 milioane de lei in primele noua luni din acest an, fata de putin peste 247.000 de lei, profitul inregsitrat in primele noua luni ale anului trecut.

Broker Cluj este singura agentie de brokeraj listata la bursa, valoarea actiunilor fiind in prezent de aproximativ 8,2 milioane de euro.

La 31 martie 2012 Broker Cluj avea active in gestionare in valoare de 83,4 milioane lei (19,3 milioane euro), in crestere cu 15,7% fata de inceputul anului, cand valoarea activelor se cifra la 72,08 milioane lei (16,8 milioane euro).

Pe bursa de la Bucuresti activeaza 57 de case de brokeraj.

Principalii actionari ai Broker Cluj sunt SIF Muntenia (12,5% din actiuni), Banca Transilvania (6,9% din actiuni) si SIF Moldova (4,8% din actiuni).

Actiunile Broker Cluj au castigat 9,45% de la inceputul anului.

#Broker Cluj lansare fond monetar, #Broker Cluj lansare fond diversificat, #Broker Cluj Grigore Chis , #Stiri Bursa