Brokerii vad scaderi in urmatoarele luni din cauza Chinei

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 09:37
1030 citiri
Brokerii vad scaderi in urmatoarele luni din cauza Chinei

In perioada septembrie-octombrie, bursa ar putea scadea cu peste 20 de procente, spun brokerii intervievati de ziarul Cotidianul. Iar acest fapt este cauzat de cresterile nesustenabile din ultimele sase luni, dar si de vestile proaste care vin de pe piata chineza. 

Personal, ma astept in septembrie-octombrie la scaderi pe piata de capital. Iar amplitudinea acestora se va masura in zeci de procente, adica 20-40%", spune Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta financiara KTD Invest.

Si Cristian Sima, presedintele WBS Romania, vede scaderi pe bursa in perioada urmatoare, dar sustine ca amplitudinea acestora va fi mai mica de doar 20-25 de procente. 

In ultima luna, aceasta a scazut cu peste 15 procente, doar in prima zi a acestei saptamani piata chineza pierzand peste 6 procente.

Presedintele SSIF Intercapital Invest, Razvan Pasol, recomanda investitorilor de pe piata de capital sa fie prudenti in urmatoarea perioada de timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#broker, #bursa, #china , #Stiri Bursa