Bursa a scazut usor, pe un rulaj salvat de o tranzactie mai mare cu actiuni Fondul Proprietatea

Miercuri, 29 August 2012, ora 14:01
1070 citiri
Bursa a scazut usor, pe un rulaj salvat de o tranzactie mai mare cu actiuni Fondul Proprietatea

Bursa de la Bucuresti a continuat sa urmeze linia burselor externe si a scazut cu 0,28% in prima parte a sedintei, intr-o piata apatica si in care o tranzactie cu 0,07% din actiunile Fondului Proprietatea (FP) a ridicat rulajul la 6,8 milioane lei.

Majoritatea operatiunilor au fost realizate la preturi in imediata apropiere a ultimelor cotatii de marti, iar volumele de tranzactionare au fost foarte reduse.

La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere nesemnificativa, cu 0,12%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,89% sub inchiderea de marti.

In acelasi timp, actiunile celor cinci SIF-uri si titlurile Fondului Proprietatea plasau indicele BET-FI cu 0,27% sub sedinta precedenta.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a scazut cu 0,19%. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Totodata, indicele BET-BK, al celor mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a coborat cu 0,46%.

Titlurile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 5,7 milioane lei, si au asigurat 84% din rulajul bursei. Cel mai mare pachet de actiuni a fost transferat la ora 12:56, pentru 5,2 milioane lei. La mijlocul sedintei, actiunile stagnau la pretul de 0,52 lei.

Investitorii au transferat in total actiuni de 6,8 milioane lei (1,5 milioane euro), valoare de peste sapte ori mai mare decat rulajul din prima jumatate a zilei anterioare, de doar 948.000 de lei (212.000 de euro).

La mijlocul sedintei de la Bucuresti bursele vest-europene erau in scadere cu pana la 0,6%, investitorii asteptand datele privind cresterea economica a Statelor Unite si discursul presedintelui Federal Reserve, Ben Bernanke, privind politica monetara, la simpozionul anual organizat de banca centrala americana.

#bursa scadere, #actiuni Fondul Proprietatea BVB , #Stiri Bursa