Bursa deschide in usoara crestere, salvata de actiunile Fondului Proprietatea

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 10:39
1139 citiri
Bursa deschide in usoara crestere, salvata de actiunile Fondului Proprietatea

Bursa de la Bucuresti a deschis in crestere cu doar 0,11% sedinta de luni, pe un rulaj in revenire usoara si asigurat in proportie de 73% de tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea (FP).

In prima jumatate de ora a sedintei au fost realizate tranzactii cu actiuni emise de 22 din cele 80 de companii listate pe primele trei categorii ale BVB si la sectiunea "Internationale". Operatiunile au cumulat 661.000 de lei, valoare de peste doua ori mai mare decat rulajul de la debutul sedintei de vineri, de 256.000 lei (57.000 de euro).

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a avansat cu doar 0,16%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, a crescut cu 0,28%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

La ora 10:35, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), era in crestere cu 0,36%.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, se plasa cu 0,65% peste nivelul de vineri, iar indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul petrolier, era in stagnare.

Actiunile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 483.000 de lei, iar pretul a crescut cu 0,57%, la 0,53 lei.

Bursele europene au deschis incert sedinta de luni, dupa care au inceput sa creasca usor, cu pana la 0,5%, investitorii asteptand semnale din partea bancilor centrale si guvernelor din SUA, zona euro si China privind posibile masuri de stimulare a economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bursa Bucuresti BVB deschidere, #Bursa Bucuresti BVB actiuni, #Bursa Bucuresti BVB actiuni Fondul Proprietatea , #Stiri Bursa