Bursa din Tokyo inchide pe verde

Joi, 25 Iunie 2009, ora 10:38
1039 citiri
Bursa din Tokyo inchide pe verde

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a castigat 2,15% la inchiderea sedintei de joi, pe fondul deprecierii yenului si a propunerilor de bun augur facute de Federal Reserve, sistemul american de banci centrale privind temperarea contractiei economice, scrie AFP, citat de NewsIn.

La inchidere, indicele Nikkei 225 al principalelor titluri listate la bursa a urcat cu 2,15%, la 9.796,08 puncte.

La randul sau, indicele Topix a crescut cu 1,92%, la 919,77 puncte.

Investitorii din Tokyo au cumparat mai ales titluri ale exportatorilor niponi, dupa ce dolarul a depasit nivelul de 95 de yeni/dolar, dand sperante ca profiturile companiilor japoneze vor fi mai mari decat se asteapta.

Comisia de politica monetara a bancii centrale americane, Federal Reserve (Fed), a decis miercuri sa mentina dobanda cheie la nivelul cuprins intre 0% si 0,25%, confirmand sprijinul acordat economiei, prin mobilizarea a sute de miliarde de dolari. 

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#bursa, #companie, #dobanda, #investitori, #profituri , #Stiri Bursa