Bursa era in stagnare dupa primele transferuri de marti

Marti, 28 August 2012, ora 11:44
883 citiri
Bursa era in stagnare dupa primele transferuri de marti

Bursa de la Bucuresti stagna la inceputul sesiunii de marti, in timp ce bursele europene erau in scadere, dar lichiditatea pietei locale este redusa, de numai 81.000 lei (18.000 euro).

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in coborare cu 0,16%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se palsa aproape de nivelul de luni. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), era in scadere cu 0,37%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au mentinut indicele BET-NG la un nivel similar cu cel din sedinta precedenta.

Astfel, la ora 10:30, indicele BET-BK, cobora cu 0,24%. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS).

Bursele europene au deschis marti in scadere, dupa ce Japonia a redus estimarile privind mai multi indicatori economici pentru prima data in ultimele 10 luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bursa deschidere sedinta marti, #BVB sedinta marti , #Stiri Bursa