Bursele americane au deschis pe rosu, dupa ce Fitch a redus ratingul Portugaliei

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 16:41
998 citiri
Bursele americane au deschis pe rosu, dupa ce Fitch a redus ratingul Portugaliei

Bursele americane au deschis sedinta de miercuri pe rosu, in contextul in care investitorii sunt ingrijorati de problemele de deficit din zona euro, readuse in prim-plan de decizia Fitch de a reduce ratingul Portugaliei, informeaza NewsIn.

Dupa primele minute ale sedintei, indicele Dow Jones scadea cu 0,29%, la 10.857,01 puncte, indicele compozit Nasdaq, dominat de titluri tehnologice, pierdea 0,42%, la 2.405,04 puncte, iar indicele mai extins S&P 500 scadea cu 0,35%, la 1.170,01 puncte.

Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat miercuri cu o treapta ratingurile creditelor pe termen lung in valuta si in moneda locala ale Portugaliei, de la 'AA' la 'AA-', citand un soc fiscal semnificativ si slabiciuni macroeconomice si structurale.

Asemenea Greciei si altor tari europene, Portugalia s-a confruntat cu presiuni puternice din partea Comisiei Europene si a agentiilor de evaluare financiara pentru ajustarea deficitului bugetar, ce a atins la finalul lui 2009 un nivel record de 9,3% din PIB, in contextul in care Fitch prevedea in septembrie un deficit de 6,5% din PIB.

Problemele de deficit din Grecia, Portugalia si alte tari din zona euro ii ingrijoreaza pe investitori, care se tem ca aceste tari vor afecta ritmul revenirii mondiale.

In Europa, indicii principalelor burse aveau o evolutie mixta in jurul orei 16:35, ora Romaniei: FTSE 100, al pietei londoneze, pierdea 0,04%, indicele DAX, de la Frankfurt, crestea cu 0,07%, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, scadea cu 0,58%. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse, # americane, # fitch, # rating , #Stiri Bursa