Bursele europene au deschis in crestere

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 09:47
926 citiri
Bursele europene au deschis in crestere

Indicii de referinta ai burselor din Europa au crescut, miercuri, urmand exemplul pietelor din Asia. Cu toate acestea, reducerea de catre Moody's a ratingului de credit suveran al Spaniei a tinut in frau apetitul pentru risc al investitorilor.

Vestile bune de pe piata de capital in segmentul corporate din SUA, alaturi de raportul care arata ca Europa va consolida fondul de salvare a regiunii au contribuit la cresterea optimismului pe piete, au generat cresteri pentru indicii de referinta, insa investitorii au fost precauti in ceea ce priveste activele riscante, scrie Euro News.

Astfel indicele STOXX 50 a crescut cu 1,3 procente. Contractele futures pentru indicele german DAX si cel al Frantei, CAC-40, au crescut, de asemenea cu 1 procent, in timp ce vestile financiare pozitive au determinat o crestere a indicelui FTSE 100, care a deschis cu 1,1 puncte procentuale mai sus.

Sectorul tehnologic a recuperat pierderile anterioare, castigand 0,7 procente, insa sentimentul pe piete a fost unul negativ, in conditiile in care cea mai mare companie tehnologica, Apple, a inregistrat rezultate dezamagitoare.

#burse euorpene crestere, #burse Europa rating Spania , #Stiri Bursa