Bursele europene au deschis indecis, in asteptarea datelor privind PIB-ul SUA si conferintei Fed

Miercuri, 29 August 2012, ora 10:43
1186 citiri
Bursele europene au deschis indecis, in asteptarea datelor privind PIB-ul SUA si conferintei Fed

Bursele europene au deschis miercuri indecis, investitorii asteptand datele privind cresterea economica a Statelor Unite si discursul presedintelui Federal Reserve, Ben Bernanke, privind politica monetara, la simpozionul anual organizat de banca centrala americana, transmite Bloomberg.

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante actiuni europene a deschis in scadere cu mai putin de 0,1%, dupa ce a inchis marti in coborare, revenind la nivelul din 6 august. Barometrul de referinta al pietelor europene a avansat cu 14% de la inceputul lunii iunie, cand a atins minimul acestui an, dupa ce presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, a promis ca va face orice va fi necesar pentru a asigura supravietuirea monedei euro, iar liderii politici europeni au indicat ca vor relaxa conditiile in care Spania va primi ajutorul de 100 miliarde euro destinat recapitalizarii bancilor.

Pietele asiatice au avansat miercuri cu 0,2%.

Bernanke va sustine vineri un discurs privind politica monetara, la simpozionul anual al Fed de la Jackson Hole, Wyoming. La editia din 2010 a simpozionului, Bernanke a anuntat ca Fed va efectua o a doua runda de relaxare cantitativa, care presupune achizitii de obligatiuni din piata de catre banca centrala pentru reducerea costului creditului, consolidarea lichiditatii si stimularea economiei.

Miercuri, premierul italian Mario Monti va avea o intrevedere cu cancelarul german Angela Merkel, la Berlin.

Tot miercuri, Departamentul Comertului din SUA va prezenta a doua estimare privind evolutia Produsului Intern Brut (PIB) in al doilea trimestru, majoritatea economistilor anticipand ca guvernul american va majora estimarea privind cresterea economica de la 1,5% la 1,7% din PIB, dupa o rata de expansiune de 2% in primele trei luni ale anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse europene deschidere, #burse europene economie SUA , #Stiri Bursa