Bursele europene au deschis joi in scadere, din cauza temerilor privind cresterea economica

Joi, 30 August 2012, ora 11:24
976 citiri
Bursele europene au deschis joi in scadere, din cauza temerilor privind cresterea economica

Bursele europene au deschis joi in scadere, din cauza temerilor privind incetinirea cresterii economice mondiale, exacerbate de datele economice din Japonia si Coreea de Sud, transmite Bloomberg.

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante actiuni europene s-a retras cu 0,4% in debutul pedintei de tranzactionare si este in coborare cu 0,8% pe ansamblul acestei saptamani.

Indicele de referinta al pietelor europene a urcat insa cu 14% de la inceputul lunii iunie, cand a atins cel mai redus nivel din acest an.

Bursele din Asia au scazut joi cu 0,9%, in timp ce tranzactiile futures anunta scaderi si la New York.

In Japonia, vanzarile retail au scazut cu 0,8% in iulie raportat la perioada corespunzatoare a anului trecut, in timp ce increderea producatorilor din Coreea de Sud este la cel mai redus nivel de la criza financiara mondiala din 2008-2009. In Australia, aprobarile pentru constructia de locuinte au inregistrat cea mai abrupta scadere din ultimii 10 ani.

Federal Reserve, banca centrala a Statelor Unite, a aratat joi seara, intr-un raport privind mediul de afaceri, ca economia continua sa creasca, remarca ce descurajeaza speculatiile ca presedintele institutiei, Ben Bernanke, va anunta noi masuri de stimulare a economiei.

#burse europene crestere, #evolutie burse europene , #Stiri Bursa