Companiile listate la BVB si-au depasit estimarile la noua luni

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 08:48
2168 citiri
Companiile listate la BVB si-au depasit estimarile la noua luni

Un numar de 26 de companii din cele 73 de societati analizate pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, care au raportat rezultate conform RAS (standarde romanesti de contabilitate - n.r.), si-au depasit, la noua luni, estimarile de profit pentru intregul an, potrivit analizei remise AGERPRES de casa de brokeraj Intercapital Invest.

Printre cele 26 de companii se numara SIF-urile, cu exceptia SIF Oltenia, Fondul Proprietatea (incadrare buget 130%), Electromagnetica (incadrare buget 130%), Artego (incadrare buget 478%), Broker Cluj (incadrare buget 129%) si COMCM Contanta (incadrare buget 255%).

Un numar de sase companii au trecut pe profit dupa noua luni din acest, dupa ce, in perioada similara a anului trecut, raportasera pierderi. Este vorba despre Contor Group, care a consemnat un profit de 15 milioane lei in perioada ianuarie - septembrie 2012, comparativ cu pierderi de 8,4 milioane lei in intervalul similar al anului trecut, Uztel (profit de un milion de lei fata de pierderi de 1,9 milioane de lei), Petrolexportimport (profit de 1,3 milioane lei comparativ cu pierderi de 0,1 milioane lei), Sinteza Oradea (0,8 milioane lei profit fata de pierderi de 1,5 milioane lei), Zimtub Zimnicea (0,1 milioane lei profit comparativ cu pierderi de 2,5 milioane lei) si Electroaparataj (profit de 0,1 milioane lei fata de pierderi de 0,9 milioane lei).

Potrivit analizei Intercapital Invest, 25 de societati au raportat, pe primele noua luni din acest an, profituri mai mari decat in perioada similara a anului trecut, printre acestea aflandu-se SIF-urile, fara SIF Oltenia, Artego (plus 870%), Vrancart (138%), Compa Sibiu (70%), Biofarm (25%) si Antibiotice Iasi (7%).

Societatile din cosul indicelui BET, care reflecta evolutia celor mai lichide 10 actiuni listate (fara banci si SNP), au incheiat perioada ianuarie - septembrie 2012 pe profit, acesta fiind cumulat de 855,55 milioane lei, mai mic cu 16% fata de perioada ianuarie - septembrie 2011. "Din cei sapte emitenti analizati, patru au avut scaderi ale castigurilor fata de noua luni 2011 si anume Transgaz (-24%), Transelectrica (-87%), Bursa de Valori Bucuresti (-40%) si Electromagnetica (-14%)", mentioneaza analiza citata.

In cosul indicelui BET-NG (al companiilor din sectorul de energie si utilitati - n.r.), profitul cumulat al celor opt societati (fara Petrom care are situatii conform IFRS si Rompetrol, care are o pierdere foarte mare), a fost de 228 milioane lei, mai mic cu 50% comparativ cu primele noua luni din anul trecut, arata Intercapital Invest.

Potrivit sursei citate, societatile de servicii financiare au consemnat o majorare a profitului net total de la 291,3 milioane de lei, in primele noua luni din 2011, la 546 milioane lei, dupa noua luni din acest an. Toate SIF-urile, cu exceptia SIF Oltenia, au avut castiguri mai mari in acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companii listate bvb, #rezultate financiare companii listate BVB, #profit companii listate BVB , #Stiri Bursa