Concurenta vrea sa finalizeze investigatia pe piata produselor petroliere in acest an

Joi, 25 Februarie 2010, ora 13:01
1056 citiri
Concurenta vrea sa finalizeze investigatia pe piata produselor petroliere in acest an

Consiliul Concurentei (CC) si-a propus ca, pana la sfarsitul anului, sa finalizeze o investigatie pe piata produselor petroliere, declansata in septembrie 2005, a declarat, joi, presedintele CC, Bogdan Chiritoiu, citat de NewsIn.

"De regula, o investigatie a Consiliului Concurentei dureaza, in medie, circa doi ani. In acest caz, durata medie a anchetei a fost depasita cu mult, unul dintre motive fiind si lipsa precizarii unui termen.

Acest neajuns a fost eliminat.

In prezent, toate investigatiile derulate de institutie au stabilit un termen.

Membrii echipei care a derulat investigatia pe piata produselor petroliere vor fi evaluati si urmeaza sa fie acordate calificative", a spus Chiritoiu, citat de Mediafax..

In septembrie 2005, CC a declansat o investigatie pe piata locala a produselor petroliere, dupa majorarile repetate ale preturilor la carburanti.

"Investigatia este declansata din oficiu ca urmare a evolutiei comportamentului procesatorilor si distribuitorilor pe piata de retail a carburantilor.

Consiliul Concurentei are drept scop protectia, mentinerea si stimularea concurentei si a unui mediu concurential normal, pentru promovarea intereselor consumatorilor", se preciza, la acea vreme, in comunicatul institutiei de reglementare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concurenta, # investigatie, # piata, # produse, # petroliere , #Stiri Bursa