Cramele Recas invechesc vinuri de import

Marti, 09 Octombrie 2007, ora 08:40
1383 citiri

Cel mai mare exportator de vinuri pana anul trecut a schimbat macazul: importa masiv vinuri din segmentul premium.

Producatorul timisorean de vinuri Cramele Recas schimba, incepand cu acest an, strategia de business: cel mai mare exportator de vinuri pana anul trecut isi orienteaza acum vanzarile catre piata interna, iar din aceasta toamna va intra puternic pe segmentul de importuri.

"Veniturile din importuri le vor depasi pe cele din comercializarea vinurilor noastre pe piata interna. Estimam ca intr-un an si jumatate vom ajunge la o cifra de afaceri de sase milioane de euro pe segmentul importurilor", ne-a declarat Rares Marinescu, directorul general al producatorului de vinuri.

Potrivit acestuia, vinurile straine comercializate in prezent la noi vin cu preturi nejustificat de mari, iar segmentul este inca foarte putin exploatat, mai ales ca in ultimii doi ani a crescut consumul de vin premium pe cap de locuitor.

Cramele Recas vor importa, din aceasta toamna, vinuri din segmentele premium si de lux - Alianca din Portugalia, Distel din Africa de Sud, Conosur din Chile, Chamaret din Franta, Massi din Italia, care vor fi comercializate in special in segmentul horeca (hoteluri, restaurante, cafenele), la preturi intre 20 si 200 de lei pe sticla, dar si in marile lanturi de hipermarketuri.

Leul i-a orientat catre Romania

Din 2005, compania a renuntat treptat la exporturile de vin si a decis sa comercializeze vinurile cu preponderenta pe piata interna, cu toate ca pana atunci erau lideri la exporturi.

"Fluctuatiile puternice ale cursului de schimb din 2005 si de anul trecut au accelerat procesul de orientare catre piata romaneasca, in detrimentul exporturilor", explica Rares Marinescu.

Daca in urma cu doi ani exporturile reprezentau circa 80% din veniturile companiei, acum piata interna genereaza 60% din cifra de afaceri a producatorului de vinuri. Dupa retragerea Cramelor Recas de pe pietele straine, cel mai mare exportator de vinuri este acum Halewood International.

Concentrarea pe piata interna a determinat compania sa deschida trei magazine proprii, in Recas, Timisoara si Bucuresti - unde sunt prezenti atat cu vinuri proprii, dar si cu vinurile celorlalti producatori de la noi -, si alte 60 de magazine, in sistem de franciza.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=325928>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.