CSA: Asiguratii pot sa stea linistiti, nu vor fi probleme!

Marti, 10 Martie 2009, ora 12:23
1443 citiri
CSA: Asiguratii pot sa stea linistiti, nu vor fi probleme!

Capitalul social al societatilor de asigurari din Romania a fost majorat cu 998 milioane lei (aproape 250 milioane euro) incepand cu septembrie 2008 si pana la sfarsitul lui ianuarie 2009, a declarat marti presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) , Angela Toncescu.

"Actionarii societatilor de asigurari au spus mereu ca au banii necesari daca va fi nevoie de majorare de capital. Confirm cu tarie si sustin ca, in 2008, Comisia s-a implicat si a analizat activitatea fiecarei societati de asigurare", a spus Toncescu.

"Asiguratii trebuie sa stea linistiti, nu vor avea niciun fel de probleme, avand in vedere situatia de astazi a societatilor de asigurari", a mentionat presedintele CSA. "Este constituit si Fondul de Garantare - cand CSA preia obligatiile unei societati daca aceasta intra in faliment - dar nu cred ca vom ajunge in astfel de situatii", a adaugat ea.

Presedintele UNSAR, Cristian Constantinescu a declarat, marti, ca societatile de asigurari din Romania au nevoie in acest an de un flux de capital de 250 -300 milioane euro pentru se mentine in marja de solvabilitatea.

Companiile de pe piata romaneasca de asigurari au inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 8,78 miliarde lei (2,38 miliarde euro), in crestere cu 22,4% fata de 2007, in timp ce daunele pe segmentul auto au sporit cu 47%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asigurari, #asigurati, #capital, #majorare, #societati, #solvabilitate , #Stiri Bursa