Cum a pierdut 340 de milioane de euro la bursa o functionara austriaca

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 08:41
1438 citiri
Cum a pierdut 340 de milioane de euro la bursa o functionara austriaca

O functionara de rang inalt din Departamentul de Finante al landului Salzburg (centrul Austriei) a provocat acestei regiuni pierderi evaluate la 340 milioane de euro de pe urma speculatiilor cu produse financiare riscante facute in numele landului, a anuntat joi ministrul de finante al landului Salzburg, David Brenner, transmite AFP.

Femeia a fost concediata, iar biroul ei a fost sigilat. Potrivit primelor rezultate ale unei anchete, estimarea unor pierderi de 340 milioane de euro pare complet realista, a adaugat David Brenner.

Directorul Departamentului de Finante al landului Salzburg, Eduard Paulus, a precizat ca functionara avea imputernicirea de a realiza investitii riscante, dar ca a depasit volumul autorizat. In plus, functionara a falsificat mai multe semnaturi si protocoale care i-au permis sa actioneze in secret mai multi ani.

"Ideea este ca banii contribuabililor investiti prudent ar trebui sa genereze castiguri in urmatorii ani", a spus Brenner. Acesta a adaugat ca functionara nu s-a imbogatit personal de pe urma tranzactiilor.

Incepand din anul 2003 functionara putea incheia independent tranzactii cu instrumente derivate in numele landului. In anii 2006 si 2007, operatiunile sale s-au soldat cu pierderi insa functionara a reusit sa le ascunda prin manipularea situatiilor contabile.

"Increderea in securitatea si fiabilitatea investitiilor financiare ale landului Salzburg au fost grav afectate", a declarat vicepresedintele regiunii Wilfried Haslauer, care a cerut un control mai riguros asupra investitiilor financiare ale landului.

#speculatii bursa Austria, #speculatii bursa pierderi, #investitii bursa pierderi , #Stiri Bursa