Dolarul pierde teren in fata euro, pe o piata dominata de incertitudini

Miercuri, 24 Septembrie 2008, ora 10:21
1165 citiri
Dolarul pierde teren in fata euro, pe o piata dominata de incertitudini

Moneda americana s-a depreciat, miercuri, in fata euro, in contextul in care reusita planului de 700 miliarde dolari anuntat de guvernul american si destinat inlaturarii efectelor devastatoare ale crizei creditelor este incerta, anunta Reuters. Euro s-a apreciat cu 0,1%, la 1,4658 dolari, revenindu-si dupa o depreciere de pana la 1,4636 dolari. Dolarul s-a apreciat in fata yenului cu 0,3%, la 105,90, dupa o depreciere de pana la 105,35 yeni.


Moneda americana s-a depreciat, saptamana trecuta, in fata euro din cauza crizei sectorului financiar al Statelor Unite , ce a culminat cu colapsul bancii americane de investitii Lehman Brothers si imprumutul de 85 miliarde dolari acordat asiguratorului American International Group Inc, de catre Federal Reserve.


Planul de salvare propus de guvernul american nu a reusit sa sprijine evolutia dolarului, in contextul in care lipsa detaliilor acestuia a starnit incertitudine asupra reusitei sale.


Analistii de pe piata de profil sunt de parere ca evolutia dolarului pe termen lung ramane incerta, atat timp cat eficacitatea planul de salvare a sectorului financiar este pusa sub semnul intrebarii.


Moneda europeana s-a apreciat in fata yenului cu 0,4%, la 155,29 yeni.