Fost director BVB ales administrator de catre actionarii Sibex

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 08:25
2021 citiri
Fost director BVB ales administrator de catre actionarii Sibex

Actionarii Sibex au ales luni patru noi administratori, printre care si fostul director general al BVB Valentin Ionescu, propus de SIF Moldova, iar din vechiul Consiliu a fost reconfirmat Dan Simionescu, reprezentantul SIF Transilvania, potrivit unor surse din actionariat prezente la AGA.

Ceilalti trei membri votati de actionari sunt Iancu Stavrositu, Cristina Manuela Dutu si Daniel Grigoropol.

Iancu Stavrositu este membru provizoriu in CA al Sibex din 10 octombrie. Cu o experienta de 15 ani pe piata de capital, Stavrositu este din 2002 seful casei de brokeraj Interfinbrok. Stavrositu ocupa din 2008 pozitia de vicepresedinte al Asociatiei Brokerilor.

Candidatuta Cristinei Manuela Dutu a fost sustinuta de Bogdan Balosan, unul dintre cei mai mari actionari ai Sibex, cu un pachet reprezentand aproape 5% din titluri. Dutu este expert coordonator pentru protectie financiara la firma NIS Petrol.

Daniel Grigoropol a fost propus de un actionar care detine un pachet nesemnificativ de actiuni (0,0013%). Grigoropol ocupa functia de director general la o firma specializata in domeniul medicinii muncii, Asdimed.

Chiar inaintea inceperii sedintei, Paul Miclaus si-a prezentat demisia din Consiliul de Administratie, al carui presedinte provizoriu era din 10 octombrie. El a intrat in CA in aprilie 2011, iar anterior a fost vicepresedinte al Comsiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

Miclaus s-a inscris pe lista candidatilor pentru noul CA, alaturi de 14 persoane. Pe lista candidatilor au figurat si fondatorul grupului imobiliar Avrig 35, Alexander Hergan, si avocatul Gabriel Biris.

AGA pentru alegerea administratorilor a fost convocata initial in luna septembrie, insa CNVM a decis sa mane sedinta. Printre vechii administratori ai SIBEX a figurat si fostul director geneeral Cristian Sima, caruia CNVM i-a interzis sa mai activeze timp de 5 ani pe piata de capital dupa scandalul provacat de pierderea banilor unor clienti ai unei societati de investititii controlata de catre acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#administrator Sibex, #actionari Sibex, #fost sef Bursa Bucuresti BVB , #Stiri Bursa