Franklin Templeton: Filiala de la Bucuresti ar putea fi cea mai mare de pe o piata emergenta

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 09:09
3439 citiri
Franklin Templeton: Filiala de la Bucuresti ar putea fi cea mai mare de pe o piata emergenta

Filiala locala a Franklin Templeton, aflata in prezent in proces de autorizare, dupa ce compania americana a castigat contractul de administrare a Fondului Proprietatea, ar putea fi una din cele mai mari birouri ale companiei de pe o piata emergenta, au declarat reprezentantii Franklin Templeton.

Compania de administrare va aplica in Romania o politica activa de investitii, urmand sa se implice in managementul companiilor aflate in portofoliul fondului, au mai spus acestia. "Biroul nostru de la Bucuresti ar putea fi cel mai mare de pe o piata emergenta, pentru ca este foarte mult de munca la Fondul Proprietatea", spune Grzegorz Konieczny, care va cordona direct activitatea filialei de la Bucuresti. Konieczny, care lucreaza de 15 ani pentru compania americana conduce in prezent filiala de la Varsovia a Franklin Templeton.

El nu a dorit sa precizeze care va fi dimensiunea biroului de la Bucuesti, motivand ca filiala locala a Franklin Templeton se afla in prezent in autorizare la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

"Vom aduce cativa manageri cu experienta din strainatate, insa majoritatea angajatilor vor fi romani", a mai spus el intr-un interviu pentru ZF. "Avem in prezent 15 birouri deschise in tari emergente, iar cele mai mari birouri ale noastre de pe piete emergente sunt cele din Hong Kong si Singapore.

Acolo avem cate trei analisti (seniori - n. red.) si peste 100 de angajati in total." Compania administreaza active din piete emergente in valoare de circa 25 de miliarde de euro si are deschise 15 birouri locale pe aceste piete. 

#companie, # management, # FP, # active, # Templeton , #Stiri Bursa