Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul finanteaza industria tutunului

Guvernul finanteaza industria tutunului
Executivul a dispus alocarea sumei de 9,690 de milioane de lei in scopul cresterii productiei si calitatii tutunului, printr-o hotarare de guvern adoptata in sedinta de miercuri.Guvernul a asigurat in acest fel finantarea necesara pentru plata sprijinului acordat producatorilor agricoli de tutun, pentru productia livrata in perioada 1 ianuarie 2006 - 30 aprilie 2006.
Producatorii agricoli de tutun, persoane fizice sau juridice, beneficiaza de sprijinul direct din partea statului sub forma de prima de productie. Valoarea primei acordate pe kilogramul de tutun este stabilita pe grupe de varietati.

Sprijinul direct al statului se acorda producatorilor agricoli de tutun care cultiva, in baza contractului de vanzare-cumparare a tutunului incheiat cu unitatile prim-procesatoare si care fac dovada ca suprafetele plantate sunt inregistrate in registrul agricol iar in cazul persoanelor juridice, in registrul exploatatiilor agricole.

Plata sprijinului direct se face de catre directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si ale municipiului Bucuresti, direct in contul beneficiarului. Conform prevederilor Legii privind organizarea pietei tutunului brut in Romania, livrarea tutunului se realizeaza pana la data de 30 aprilie a anului urmator anului de recolta.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 771 ori